top of page
Kopie van Logo SMG-7.jpg
Meisje dat Laptop met behulp

Sterk met Geld

Dé online academie voor geldzaken en geldzorgen

Voor gemeenten (3).png
Schermafbeelding 2020-11-11 om 21.37.50.

Welkom bij Sterk met Geld

We leren heel veel, thuis en op school. Wat we NIET van onze ouders meekrijgen en NIET op school leren, zijn alledaagse geldzaken. Daar wil ik verandering in brengen. Want ik geloof dat financiële rust bijdraagt aan een kwalitatiever leven. Naast fysieke en mentale welzijn, is financiële welzijn een must. 

Dit doe ik door kennis en vaardigheden te delen door middel van online trainingen en door gemeenten en werkgevers te helpen geldzaken onder de aandacht te brengen bij burgers en werknemers. 

Alle goeds,

Ontwerp zonder titel.png

Dit doet Sterk met Geld

1. Online Academie

 

De online cursussen zijn gericht om de deelnemer wijzer en vaardiger te maken in geldzaken. Door de vele praktische voorbeelden, opdrachten en tools is het geleerde gelijk thuis toe te passen. Deelnemers zien gelijk resultaat en leren hun geldzaken nog beter te regelen. 

 

De cursussen zijn ontwikkelt voor de 'gemiddelde' deelnemer en voor specifieke groepen zoals voor jongeren, ouderen, statushouders, inburgeraars, laag geletterden en financieel kwetsbare groepen.

44.png

2. Community Platform

 

Sterk met Geld stelt een besloten Community Platform beschikbaar voor alle deelnemers. Deelnemers krijgen levenslang toegang tot de community. Gelijkgestemden kunnen elkaar hier vinden om steun, ervaringen en initiatieven met elkaar te delen. 

Iedere maand is er een live Q&A gehost door één van de docenten. De laatste wijzingen en veranderingen, handige tips en vele tools worden via de community platform gedeeld.

 

 

45.png

3. Samenwerkingen met gemeenten

 

Sinds 2014 werkt Sterk met Geld samen met gemeenten. De cursus programma's worden voornamelijk preventief ingezet om te zorgen dat burgers sterk(er) worden met hun geldzaken en eventuele geldzorgen.

Door de jaren heen is er op basis van de opgedane ervaringen speciale cursussen ontwikkelt specifiek voor financieel kwetsbare groepen. In overleg met de gemeente wordt er een aanbod op maat ingezet. 

 

 

46.png

Dit is allemaal inbegrepen in de cursus

1. Persoonlijke leeromgeving

 

Een eigen leeromgeving waar deelnemers altijd toegang tot  hebben. Modules zijn overzichtelijk en makkelijk te zien welke afgerond zijn. Leren in eigen tijd.

2. Terugkijken

lessen

 

Een livestream van de les gemist? De deelnemer kan elk moment een opname van de les bekijken. Dat kan zo vaak als men wilt. In de leeromgeving zijn alle lessen altijd beschikbaar.

3. E-books en werkboeken

 

Voor ieder les zijn er samenvattingen, opdrachten en allerlei extra's in de overzichtelijke werkboeken terug te vinden.

4. Eigen besloten community

 

In de besloten community kan de deelnemer contact leggen met alle deelnemers. Ervaringen, tips en steun worden gedeeld.

5. Maandelijkse live vragenuurtje

 

Iedere maand is er een live vragenuurtje voor alle deelnemers. Alle vragen over geldzaken en gerelateerde onderwerpen komen aan bod.

6. Bewijs van deelname

 

 Na afloop ontvangt iedere deelnemer een bewijs van deelname. 

Deelnemers waarderen ons met

een gemiddelde cijfer van 8,7

Sterk met Geld zet zich in voor een fit en vitaal financieel leven voor iedereen. Hier dragen wij aan bij door elk persoon en huishouden financieel sterk(er) te maken. Dit doen wij door online trainingen en individuele financiële coaching. Al onze cursussen en overige diensten hebben een preventieve functie op het gebied van geldzaken en geldzorgen.

 

Sinds 2014 hebben wij ruim 3200 cursisten getraind en meer dan 600 huishoudens individueel gecoacht. De feiten liegen er niet om: 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft te maken met financiële zorgen. Ruim 5.000.000 (vijf miljoen) heeft geen eens een buffer van € 5.000,-. En 1/3 van de jongeren start na hun schoolleven met een schuld van gemiddeld € 30.000,-. Geen kinderarmoede in Nederland? Think again! (Dit blijkt onder andere uit het rapport ‘gedragsbewust beleid in het sociaal domein’ – Platform 31).

Sterk met Geld gaat de strijd aan met onwetendheid en verkeerd aangeleerd financieel gedrag. Met aandacht voor feiten, gedrag en mindset. Met het geven van alle ruimte voor deelnemers om hun vragen te stellen en hun verhalen te delen. Gewoon, om beter om te kunnen gaan met geld.

Gewoon Sterk met Geld zijn.

Wie is Ismail Canga?

Ontwerpen Academie.png
Voor gemeenten (4).png

Op mijn 21ste kwam ik in aanraking met de financiële branche. Ik werkte voor een verzekeraar op de afdeling ‘pensioenen en lijfrenten’. Dagelijks had ik volwassenen aan de lijn die amper iets wisten over hun pensioenopbouw. Dat vond ik heel vreemd. Volwassenen zouden dit soort zaken moeten weten. Toch?

Zelf kom ik uit een gastarbeidersgezin. Mijn ouders hadden totaal geen idee hoe geldzaken in Nederland geregeld waren. Ze werkten hard, met tijden verdienden ze veel en gaven het ook net zo makkelijk uit. Later in mijn tienerjaren merkte ik op dat ze weinig kennis hadden van geldzaken. Hierdoor raakten ze in geldproblemen, wisten niet wat hun (consumenten)rechten waren, konden geen stappen zetten om hun lange termijn doelen te behalen en misten ze vaak mooie kansen.

Na vele jaren gewerkt te hebben voor een verzekeraar, een hypotheekverstrekker en voor instanties binnen het sociale domein, had ik genoeg gezien en meegemaakt om tot een besef te komen. Om financieel voldoende zelfredzaam te zijn en een financieel sterke toekomst op te kunnen bouwen, moest je het ‘systeem’ ontcijferen die wij in Nederland hebben over geldzaken. Hiervoor moest je financieel taalvaardigheid zijn, je financiële competenties ontwikkelen, assertief zijn, kennis hebben van zaken en boven alles, de juiste mindset hebben.

Ik maakte het mijn persoonlijke missie van om alles te leren om het ‘systeem’ te ontcijferen. Het was en is nog steeds een hele studie op zich. Nog steeds vind ik het heel opmerkelijk, dat we voor alles een diploma nodig hebben om ergens te kunnen werken. Maar voor één van de belangrijkste taken in ons leven, het managen van ons financieel leven, is er geen enkel diploma nodig. Sterker nog, er wordt totaal geen aandacht aan besteed in ons onderwijssysteem.

Sterk met Geld Academie is mijn passie en ik vind het leuk om het te doen. Ik haal er veel voldoening uit om mensen wijzer te maken over zaken die er aan toe doen. Uiteindelijk willen we allemaal een mooi leven. Laat geldzaken geen belemmering zijn, maar in je voordeel werken.

 

 

'Participeren is ook om kunnen gaan met geldzaken'

- opdrachtgever Gemeente Amsterdam -

STERK MET GELD

KVK 80908136

T: 020 - 354 69 34

E: ismail@sterkmetgeldacademie.nl

Kopie van Logo SMG-8.jpg
Kennismaken? Of heb je een vraag?

Bedankt voor de inzending!

bottom of page