top of page
Kopie van Logo SMG-7.jpg
Een titel toevoegen (16).png

ONLINE

CURSUSSEN

48.png

STERK IN BUDGETTEREN

Niveau: gemiddeld

Net als dat goede voeding de basis is voor je gezondheid, is een goede budgettering de basis van financiële welzijn. In deze cursus leren deelnemers dynamisch budgetteren. Administratie, inzicht in inkomsten en uitgaven komen uitgebreid aan bod. Met de handige tools hebben deelnemers in 3 weken hun hele budget in orde.

Preventief

3 lesuren

16.png

MEER GELD

OVERHOUDEN

Niveau: boven gemiddeld

Hoe zorg je dat je geldzaken thuis op orde zijn? Hoe zorg je dat je risico op geldzorgen voorkomt? Hoe hou je meer geld over aan het einde van de maand? Met deze cursus leren deelnemers omgaan met geld. Alle aspecten om meer geld over te kunnen houden aan het einde van de maand komen aan bod. In 5 weken krijgen deelnemers alle tools om financieel zelfredzaam te zijn.

Preventief

5 lesuren

46.png

JONGEREN -

GELD EN AMBITIE

Niveau: basis

Jongeren starten vaak met 1-0 achterstand aan hun volwassen leven wat betreft geldzaken. Soms zelfs met schulden. Deze cursus geeft op een uitdagende wijze inzicht in geldzaken. Financieel gedrag is leidend in deze cursus. Zelfstandig financieel beslissingen nemen, verleidingen weerstaan en de eerste stappen naar een eigen financieel huishouding worden uitgebreid besproken. 

Preventief

5 lesuren

Een titel toevoegen (17).png

OMGAAN MET TOESLAGEN

Niveau: gemiddeld

Hoe werkt het hele toeslagensysteem? Hoe voorkom je dat je teveel ontvangt en weer moet terugbetalen? In deze cursus leren deelnemers hun toeslagen zelf controleren op juistheid. Digitale vaardigheden met toeslagen tools en de site van de belastingdienst komen uitgebreid aan bod en worden geoefend. Nooit meer problemen met de belastingdienst, dat is het doel. 

Preventief

2 lesuren

3.png

GELDZAKEN
NIEUWKOMERS

Niveau: basis

Zodra statushouders een zelfstandige woning toegewezen krijgen, worden ze geacht hun geldzaken goed te regelen. Deze cursus geeft antwoord op de meeste vragen die statushouders hebben. Over inkomsten en uitgaven, toeslagen en zorgkosten. Een juiste mindset, gedrag en inzicht zijn leidend tijdens de cursus. Een eerlijke (financiële) start voor alle nieuwkomers in onze land. 

Activerend

6 lesuren

32.png

TAAL EN

GELDZAKEN

Niveau: basis

Participeren is ook om kunnen gaan met geldzaken en geldzorgen. Als nieuwkomer beheers je niet gelijk de Nederlandse wet- en regelgeving om je financiële huishouding goed te kunnen regelen. Deelnemers leren de basis  van een financieel gezonde huishouding. Zij krijgen inzicht en overzicht hoe het hier in Nederland werkt met geldzaken en geldzorgen. 

Activerend

6 lesuren

29.png

OMGAAN MET

GELDZORGEN

Niveau: gemiddeld

Hoe ga je om met achterstallige rekeningen en schuldeisers? Hoe zorg je dat je niet verder in de geldproblemen komt? Hoe los je het structureel op? In deze cursus leer je hoe je de baas blijft over je schulden en stap voor stap oplost. Je leert jezelf beschermen tegen incassoburo's en gerechtsdeurwaarders. Assertiviteit, plannen en organiseren zijn vaardigheden die tijdens de lessen intensief worden behandeld.

Oplossend

4 lesuren

36.png

VAN BIJSTAND NAAR ARBEID

Niveau: gemiddeld

Je aanpassen aan het arbeidsleven vanuit een bijstandssituatie is moeilijker dan het op een eerste gezicht lijkt. Financiële verantwoordelijkheid nemen, daadkrachtig omgaan met je budget en toekomstgericht plannen is essentieel. In deze lessen leer je stapsgewijs omschakelen van een bijstandsleven naar een leven met loon uit arbeid. Met vele praktische opdrachten krijgt de deelnemer meer dan voldoende tools om om te schakelen naar mooier financieel leven. 

Activerend

3 lesuren

44.png

IMPACT VAN

LIFE EVENTS

Niveau: gevorderd

Het leven geeft vele leuke en minder leuke momenten. Trouwen, scheiden, kindje krijgen, verhuizen, met pensioen gaan en meer. Leuk of niet leuk, het heeft altijd een financieel impact. In deze cursus leren deelnemers zich financieel voorbereiden en beschermen tegen levensgebeurtenissen. Op een hele leuke interactieve wijze leren deelnemers praktisch en pragmatisch omgaan met financiële kansen en risico's.

Opbouwend

5 lesuren

Dit is allemaal inbegrepen in de cursus

1. Persoonlijke leeromgeving

 

Een eigen leeromgeving waar deelnemers altijd toegang tot  hebben. Modules zijn overzichtelijk en makkelijk te zien welke afgerond zijn. Leren in eigen tijd.

2. Terugkijken

lessen

 

Een livestream van de les gemist? De deelnemer kan elk moment een opname van de les bekijken. Dat kan zo vaak als men wilt. In de leeromgeving zijn alle lessen altijd beschikbaar.

3. E-books en werkboeken

 

Voor ieder les zijn er samenvattingen, opdrachten en allerlei extra's in de overzichtelijke werkboeken terug te vinden.

4. Eigen besloten community

 

In de besloten community kan de deelnemer contact leggen met alle deelnemers. Ervaringen, tips en steun worden gedeeld.

5. Maandelijkse live vragenuurtje

 

Iedere maand is er een live vragenuurtje voor alle deelnemers. Alle vragen over geldzaken en gerelateerde onderwerpen komen aan bod.

6. Bewijs van deelname

 

 Na afloop ontvangt iedere deelnemer een bewijs van deelname. 

WAT HEB JE NODIG?

Wil je ons gelijk spreken?

Bel 020 - 354 69 34

Wil je dat wij contact met jou opnemen?  

Laat een bericht achter

Wij nemen spoedig contact met je op

Kopie van Logo SMG-7.jpg
bottom of page